Vezetett felszíni túrák az Aggteleki Nemzeti Parkban és környékén

Ökotúrák
Egész éven átívelő felszíni túrasorozat. Rendszerint jeles napokhoz vagy bizonyos növény virágzásához, állatok (békák, madarak, lepkék) jellemző előfordulásához és aktivitási idejéhez kapcsolódik, illetve a térség egy-egy kultúrtörténeti látnivalóját mutatja be. A túrákat az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai vezetik.
Előzetes bejelentkezést nem igényelnek.

Esztramosi túra
Bódvarákó település mellett látogatható az Esztramos-hegy valamikori bánya területe, amely korábban a látogatóforgalom elől elzárt terület volt. A környék egyik legszebb tájképe tárul azok elé, akik a Bódva-völgye felé mintegy 300 méterrel elemelkedő hegyre felkapaszkodnak. A valamikori bányaterület csak kísérettel, kísérőjegy megváltásával látogatható, amelyet a helyszínen lehet megváltani (400 Ft/fő). A Rákóczi-barlang látogatói számára díjmentes!
Jegyváltás, bejelentkezés és információ: Esztramosi jegypénztár Tel.:06/48/350011
Keleméri túra
A 4 órás speciális túra keretében szakavatott vezető segítségével ismerkedhetnek meg a résztvevők a fokozottan védett keleméri Mohos-tavak zoológiai, botanikai és kultúrtörténeti értékeivel. A túra kiegészíthető a Tompa Mihály Emlékmúzeum és a keleméri műemlék református templom megtekintésével. A fenti programok mellett a keleméri Mohos Házban természetvédelmi előadás és szabadtéri biológiaóra is igényelhető.

Túraindulás: Előzetes bejelentkezéssel (min. 7 nap)
Bejelentkezés: Szilágyi János 30/631-1722
Jegyváltás és túraindulás: Mohos Ház, Kelemér,Táncsics Mihály u. 129.

«
»